به گزارش خبرنگار مهر، کمک به نیازمندان نه تنها در دین اسلام که در تمام آیین های الهی و بشری امری ستوده و پسندیده است و دین اسلام به عنوان آخرین دین آسمانی تاکید ویژه بر این موضوع دارد.
در دوران مختلف روشهای گونانی برای کمک رسانی به نیازمندان وجود داشته است ، از قرار دادن مایحتاج مردم درب منازلشان گرفته تا اعطای کمکهای نقدی و حمایتهای گوناگون گرفته تا پیگری امور افراد نیازمند توسط افراد خیر؛ اما در عصر حاضر به تبع پیشرفت در بسیاری از عرصه ها نحوه کمک رسانی نیزمتفاوت شده ، به گونه ای که در اغلب نقاط دنیا موسسات خیریه ویژه ای با اخذ مجوزهای لازم از سوی دولت اقدام به جمع آوری اعانات مردم کرده و آنها را مستقیم یا غیر مستقیم در اختیار نیازمندان قرار می دهند.
مانند بسیاری از پدیده های دیگر در این میان نیز تقلب و کلاهبرداری مشاهده می شود. در بسیاری نقاط به خصوص در کلانشهرها صندوقهای متعددی جهت کمک و صدقه وجود دارد که تشخیص مجاز یا غیر مجاز بودن آنها کار مشکلی است .
در یکی از خیابانهای کلانشهر کرج چند صندوق با عناوین مختلف وجود دارد که نام همه آنها اغلب افراد دست به خیرومسلمان را به کمک وا می دارد. استفاده از نام ائمه و نزدیکان آنها در نامگذاری صندوقها روشی است که اغلب صندوقهای غیر مجاز برای جذب کمکهای مردمی به کار می برند .
بنا بر مشاهدات خبرنگار مهر یکی از صندوقها در ساعات مشخصی از هفته توسط افرادی که ارتباطی با موسسات خیریه و نهادهای امدادی ندارند تخلیه می شوند. این در حالی است که صندوق های کمیته امداد امام خمینی (ره) در جوار آنها وجود دارند. برخی افراد نیز با مراجعه به درب منازل و مغازه ها با ارائه کارت شناسایی و رسید اقدام به جمع آوری وجه می کنند که نمی توان معلوم کرد کار آنها غیرقانونی یا قانونی است .
سئوال این است که چه کسی متولی و مسئول نصب یا جمع آوری این قبیل صندوقها درسطح شهراست؟
مدیرکل کمیته امداد امام غرب استان تهران در این خصوص گفت : بر اساس دستوری که در زمان مسئولیت آقای نیری از سوی وزارت کشور صادر شد توزیع صندوق به جز صندوقهای کمیته امداد در جامعه ممنوع است .
حسین علی محمدی افزود : مطابق توصیه دین و اعتقاد مردم مسلمان صدقه باید به اهل آن برسد و به همین دلیل کمک به صندوقهای متفرقه رسیدن آن به نیازمندان واقعی را در مسیر انحراف قرار می دهد.
وی خاطرنشان کرد : اقدام به نصب صندوق غیرمجاز، تخریب صندوق، سرقت از آن،جعل آرم و عنوان و... جرم است و مطابق قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.
علی محمدی تصریح کرد : موسسات خیریه دارای مجوز باید هیئت امنای خود را معرفی کرده و دارای اساسنامه باشند و اگر در اساسنامه آنها جمع آوری اعانه قید شده باشد می توانند در سطح محدود اقدام به این کار نمایند .
وی یادآورشد : دراین صورت نیز باید نسبت به صدور قبض پس از دریافت کمک اقدام نمایند.
سرهنگ مجید بزمون فرمانده انتظامی کرج نیز در این خصوص اظهار داشت : چنانچه تخلفی در این زمینه برای نیروی انتظامی محرز شود با آن برخورد قانونی خواهد شد .
وی افزود : نمی توان جامعه را از اقدام به کار خیر منع کرد اما شهروندان باید بدانند کمک خود را به چه کسانی برسانند و در این راه کمیته امداد ارجح است.
بزمون یادآورشد : درسال گذشته دو مورد مختلف دراین زمینه دستگیر و به مراجع قانونی معرفی شده اند .
به نظر می رسد خود شهروندان و خیرین باید در اعطای کمکهای خود به نیازمندان دقت بیشتری داشته باشند و اجازه ندهند از عواطف و احساسات پاک و اسلامی آنها عده سودجو بهره برداری کنند.
نظر شما